Wyniki rekrutacji na studia II stopnia wraz z podziałem na grupy
Technologia żywności
Biotechnologia
Żywienie człowieka i dietetyka
Zarządzanie jakością i analiza żywności
SPOTKANIE INFORMACYJNE dla studentów, doktorantów i absolwentów Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności oraz Wydziału Biologii i Hodowli Zwierząt
Studia i praktyki w ramach programu ERASMUS+ w roku akademickim 2019/2020
- CZAS: 27 lutego 2019 roku (środa), godz. 17.00
- MIEJSCE: sala AZ (Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt, ul. Chełmońskiego 38c)
ZAPRASZAMY!
DZIAŁ ORGANIZACJI STUDIÓW UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU
ogłasza rekrutację Na zajęcia pn. Edukacja z zakresu wyszukiwania i zarządzania informacją w źródłach elektronicznych, serwisach i bazach danych finansowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach projektu POWER na UPWR – kompleksowy program rozwoju uczelni, Umowa nr POWR.03.05.00-00-Z082/17-00 na semestr letni roku akademickiego 2018/2019. Formularze należy wypełnić po zarejestrowaniu w systemie IRK2 – https://irk.upwr.edu.pl/pl/offer/POWER_2019/programme/POWER/ do dnia 27.02.2019
Więcej informacji dotyczących rekrutacji:
Adam Serafin, Tel. 71 320 5134, e-mail: adam.serafin@upwr.edu.pl
Iwona Kwiecińska, Tel. 71 320 1044, e-mail: iwona.kwiecinska@upwr.edu.pl
Szczegóły udziału w zajęciach znajdują się w poniższych dokumentach dostępnych na stronie internetowej projektu https://www.upwr.edu.pl/wspolpraca/48300 oraz na stronach internetowych Wydziałów.
Link do Regulaminu uczestnictwa w zajęciach:
https://www.upwr.edu.pl/akty_prawne/49019/zarzadzenie_nr_17_2019_rektora_uniwersytetu_przyrodniczego_we_wroclawiu_z_dnia_11_lutego_2019_roku.html
Uwaga studenci !
Zapisy na przedmioty ogólnouczelniane – więcej informacji znajdziesz tutaj…
UWAGA!
W dniach 14 – 23 lutego 2019 r. odbędzie się ankietyzacja zajęć dydaktycznych po semestrze zimowym roku akademickiego 2018/2019.
Informacja na ten temat dostępna jest na stronie www uczelni:
https://www.upwr.edu.pl/ogloszenia/48907/studenci_maja_glos_ocen_swoje_zajecia.html
Wszystkich studentów zachęcamy do udziału w ankiecie.
Doktorat Wdrożeniowy – II edycja programu Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego
- Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu uzyskał finansowanie w II edycji programu „Doktorat Wdrożeniowy”.
- W roku akademickim 2018/2019 zostaną uruchomione stacjonarne studia doktoranckie w ramach programu „Doktorat Wdrożeniowy” w dwóch dyscyplinach: Technologia żywności i żywienie oraz Biotechnologia.
- Rekrutacja 2018/2019
BioTechNan – Program Interdyscyplinarnych Środowiskowych Studiów Doktoranckich KNOW z obszaru Biotechnologii i Nanotechnologii
- Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu w partnerstwie z Politechniką Wrocławską (lider), Instytutem Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda Polskiej Akademii Nauk oraz Uniwersytetem Wrocławskim realizuje projekt pn. „BioTechNan – Program Interdyscyplinarnych Środowiskowych Studiów Doktoranckich KNOW z obszaru Biotechnologii i Nanotechnologii” współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach działania 3.2 Studia doktoranckie Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.
- Szczegółowe informacje o projekcie znajdują się na stronie Lidera http://dzp.pwr.edu.pl/po-wer/biotechnan/o-projekcie
- Rekrutacja 2018/2019
Nowe dualne studia inżynierskie na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności
realizowane w ramach projektu POWR.03.01.00-00-DU74/18 „HoReCaDUO – Uruchomienie i realizacja na UPWr nowego kierunku inżynierskich studiów dualnych o profilu praktycznym
„Technologia i organizacja gastronomii„
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój, Oś Priorytetowa III Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju
I miejsce dla kierunków o żywieniu i żywności w Rankingu Perspektywy 2018
W dniu 29 maja 2018 roku w Centralnej Bibliotece Rolniczej w Warszawie odbyła się uroczystość ogłoszenia wyników Rankingu Uczelni i Rankingu Kierunków Studiów Perspektywy 2018. Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu zdobył I miejsce wśród jednostek prowadzących studia z grupy kierunków o żywieniu i żywności. Możemy się też poszczycić zajęciem III miejsca studiów Biotechnologia wśród 29 ocenianych prowadzonych przez różne Uczelnie w Polsce.
Czytaj o rankingu na stronie Perspektyw…
Kierunki o żywieniu i żywności 2018…
Biotechnologia 2018…
Granty Fundacji na rzecz Nauki Polskiej
Laureaci 25. edycji konkursu START Fundacji na rzecz Nauki Polskiej dostali blisko 3 miliony. Wśród 100 najzdolniejszych młodych polskich naukowców jest Paulina Nowicka z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Zobacz szczegóły…
CERTYFIKATY DLA BIOTECHNOLOGII
W dniu 13 kwietnia 2017 r. na Uroczystej Gali Finałowej II edycji Ogólnopolskiego Programu Akredytacji Kierunków Studiów „Studia z Przyszłością” studiom II stopnia na kierunku Biotechnologia przyznano Certyfikat i Znak Jakości „Studia z Przyszłością”. Ponadto kierunek ten został wyróżniony Certyfikatem Nadzwyczajnym „Laur Innowacji” za wdrożenie najbardziej nowatorskich i unikalnych rozwiązań w zakresie bazy materialnej i technologii wspierających proces dydaktyczny. Informacje z przebiegu uroczystości znajdują się na stronach:
Uwaga ! Stypendia firmy Balcerzak dla studentów Wydziału Nauk o Żywności. Pobierz dokumenty w formacie PDF…
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |