XI Konferencja Naukowa
„Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie”
Serdecznie zapraszamy na:
XI Konferencję Naukową z cyklu
„Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie”
pod hasłem
„Nauka i praktyka w produkcji i przetwórstwie ziemniaka”
Konferencja odbędzie się w
Centrum Biologii Stosowanej oraz Innowacyjnych Technologii Produkcji Żywności,
Wrocław ul. Chełmońskiego 39,
w dniach
8-9 maja 2025r.
Organizatorzy Konferencji:
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności – Oddział Wrocławski, Sekcja Technologii Węglowodanów
Katedra Technologii Żywności i Przechowalnictwa, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
we współpracy z
Instytutem Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
– Państwowy Instytut Badawczy
Patronat honorowy
Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu Polska Akademia Nauk