Wegańskie gołąbki – mała kapusta włoska – szklanka ryżu – pół puszki soczewicy z puszki – pół cebuli – papryka czerwona – papryka żółta – ząbek (lub wiecej) czosnku– łyżka…
Idealny dodatek do wege burgerów, kanapek lub jako słona przekąska. Składniki: Przygotowanie: Smacznego!
Sezon na przeziębienia zaczyna się w pełni, dlatego przychodzimy do Was z przepisem na pyszny napój, który podbuduje odporność na zbliżający się okres jesienno-zimowy. Składniki: Przygotowanie: Żurawinę dokładnie wypłukać pod…
Szybki przepis na smaczną letnią przystawkę 😉 Składniki: Przygotowanie: Smacznego!
Pyszny i rozgrzewający jesienny deser, który przygotujesz w zaledwie 25 minut! Składniki: Przygotowanie: Smacznego!
Z wierzchu pokryte cienką popękaną skorupką, w środku wilgotne o bogatym czekoladowym smaku. Niesamowicie rozpływa się w ustach. Po prostu brownie idealne! Składniki: Przygotowanie: Smacznego!
Wyjątkowy wywar warzywny, do którego musicie się przedostać przez grubą warstwę bagietki i sera, aż mi ślinka cieknie na myśl o tym mocno ciągnącym się serku…. Ilość: 5 os. Czas:…
Wczoraj góra ptysiów, dziś góra babeczek. Tradycyjny, o waniliowym posmaku wypiek z dodatkiem sezonowych jagód. Ilość: 12 szt. Czas: 30 min. Składniki: Przygotowanie: Smacznego!
Croquembouche czaruje nie tylko podniebienie, ale przede wszystkim oczy. Ptysie owinięte karmelem oraz przyozdobione truskawkami i pomarańczami wywołują kulinarny zawrót głowy. Dosłownie nie da się przejść obok tego dzieła obojętne….
Jeszcze miesiąc temu nie miałam pojęcia czym są Aka Sarmale. Dopiero podczas kulinarnego szkolenia „Kuchnie świata” prowadzonym przez nasze koło naukowe Zmiksowani Dima oczarował nas niesamowitym światem kuchni mołdawskiej i…