Ostatnio serniczek, to dziś kolejny klasyczek… MAKOWIEC. Strucla z makiem, szczególnie podana z śląską, tradycyjną moczkom, to nieodłączny element Bożego Narodzenia. Czas: 1-2 godz. Ilość: 12 kawałków Składniki: a) Ciasto:…
Cynamonki na wigilijnym stole podczas uczelnianej wigilii to była dla mnie nowość, ale w sumie czemu by nie. W końcu cynamon bardzo kojarzy się z świątecznym klimatem, a jabłka są…
Przy wegańskim pasztecie wspomniałam, że w niedalekiej przyszłości dodam przepis na chrupkie pieczywko i wiecie co… Nadszedł ten dzień! Warto zaznaczyć, że przepis jest zero waste, ponieważ do masy wykorzystujemy…
Dziś przychodzimy do Was z przepisem na muffinki, tylko w lepszej, zdrowszej wersji. Dlaczego zdrowszej? Bo zamieniamy część cukru na jabłka i dodajemy orzechy, które zawierają niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu…
Do Ciebie należy wybór, czy wybierzesz opcję wege, czy mięsna. Najlepiej jednak zrobić obie porcje i dać bliskim do odgadnięcia. Zapewniam, że efekt będzie zaskakujący haha Czas: ok. 1-1,5 godz….
Dla tradycjonalistów, co to lubią pochrupać skwarki przy jedzeniu smalcu, udostępniam podstawowy przepis. Smalec nadaje się nie tylko jako dodatek do pieczywa, ale również palców ziemniaczanych, a nawet jako zamiennik…
A co innego na kanapkę niż wędliny z majonezem? Super opcją jest wegański smalec. Przygotowuje się go o wiele szybciej niż smalec tradycyjny, a w dodatku jest bardziej odżywczy, dzięki…
Dla porównania udostępniamy dla Was przepis na zwykłe bezy. Są idealnie kruche i słodziutkie. Czas: ok. 1,5- 2 h Ilość: 27 bez 7/3 cm Składniki: Przepis: Smacznego!
Ho, ho, ho moi drodzy! Dni Aktywności Studenckiej, które miały miejsce parę dni temu bardzo nas zainspirowały, w związku z postanowiliśmy wydłużyć pyszną zabawę… Otóż zamiast publikować wszystkie przepisy z…
W nawiązaniu do poprzedniego postu zdradzamy magiczne właściwości alewy po ciecierzycy. A, przepraszamy, to nie magia, to nauka! ILOŚĆ: 2 blaszki małych bezików Składniki: Przygotowanie: Smacznego!