Sernik wiedeński w wegańskiej odsłonie. Prosty przepis, złożony z ogólnodostępnych składników. Aż trudno uwierzyć, że nie ma w nim sera. Składniki: Przebieg: Smacznego!
Prawdziwy klasyk wśród ciast, czyli sernik wiedeński! Kremowy i puszysty, tradycyjnie pieczony bez spodu, idealnie sprawdzi się na przyjęcia, jak i do zwykłej kawy. Czas przygotowania: 30 minutCzas pieczenia: 1…
Nawet tak pospolite polskie warzywo jak burak doczekało się swojego święta! Właśnie dziś, 24 listopada celebrujemy takie dania jak barszczyk, zakwas, czy buraczki. Ja jednak odchodzę od tradycji i zamieszczam…
Przekąska, nadająca się idealnie na imprezę, ale również jako kreatywne drugie śniadanie do pracy. Aromatyczne pierożki indyjskie to kruche, żółte sakiewki wypełnione blendowaną rybą. Odrobina kurkumy dodana do ciasta nieznacznie…
Za oknami spadł pierwszy śnieg, jest to więc najlepszy moment, aby przyjść do was z przepisami wywołującymi świąteczny klimat 🙂 Jako pierwsze – ucieranie ciasto z jabłkami i polewą z…
Jedzenie owoców na noc powoduje fermentację. Lepiej od razu napije się wina. Motto nie jednego studenta: nie stać mnie na zakupy spożywcze, ale nie odmówię wieczornego kieliszka, bądź całej butelki…
Dwa dni temu (14. 11) przygotowując się na zajęcia z technologii gastronomi o wypiekach dowiedziałam się, że na tą datę przypada święto cukrzycy. Notatki aż wypadły mi z rąk, ponieważ…
Zapewne mało kto wie, że dziś obchodzimy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Mi zdrowe jedzenie kojarzy się przede wszystkim z warzywami i owocami. Oczywiście, że powinniśmy zadbać o wszystkie…
Tym razem przychodzimy do was z daniem, które wspaniale sprawdzi się zarówno jako poranne śniadanie, jak i poobiedni deser. Bardzo łatwe w przygotowaniu, smaczne, a dodatkowo utrzymane w jesiennym klimacie…
Bardzo szybki, ale przepyszny przepis! Nasze ulubione, bo niekonwencjonalne połączenie, czyli słodka gruszka z wytrwaną rukolą i serem camembert, a to wszystko oblepione miodowym winegret. Nadaje cudowną nutkę słodyczy wytrawnemu…
