Projekty

Projekt ogólny Analiza mikrobiologiczna produktów żywnościowych i powietrza.

Projekt ogólny  Hydrolazy grzybowe o istotnym znaczeniu środowiskowym.

Marta Haydziony Aleksandra Kaliciak      Degradacja zw. węglowodorowych

Aleksandra Kaliciak Identyfikacja sinicy wyizolowanej z ziemi roślin tropikalnych

Karolina Windysz Magdalena Konofal    Degradacja plastiku przez mikroorganizmy

Andżelika Mydłowska Klaudia Neugebauer Yanina Pavlus    Bakterie mlekowe z doświadczenia doniczkowego

Wiktoria Truszczyńska   Produkcja podłóż odpadowych dla bakteriofagów

Weronika Patan Małgorzata Maciejewska Julia Myszczyszyn       Antybiotykooporność bakterii

Mikołaj Wosik   Charakterystyka wzrostu drożdży izolowanych z domowych zakwasów chlebowych w hodowlach bioreaktorowych

Szymon Komar, Jakub Mróz Pozyskanie i izolacja szczepu Serratia marcescens. Biosynteza prodigiozyny

Wioletta Barszcz, Jacek Łyczko, Paweł Michalak Wpływ suplementów diety, przyspieszających przyrost masy mięśniowej oraz produkcję energii, na mikroorganizmy.

Monika Falkowska, Marta Ochocka Charakterystyka bakteriofagów wyizolowanych ze środowiska człowieka.

Filip Dąbrowski, Kacper Grochla, Tadeusz Witkowski Izolacja organizmów proteolitycznych ze zmywaków kuchennych.

Monika Falkowska, Marta Ochocka Zastosowanie bakteriofagów w weterynarii.

Marta Domżał,  Katrzyna Chmura Hydrolazy Trichoderma o potencjalnym znaczeniu przemysłowym. 

Dawid Szkudlarek, Aleksandra Jura Biosynteza surfaktantów

Robert Rosłan Badanie wzrostu bakterii mlekowych kultur jogurtowych w warunkach domowych 

Monika Falkowska, Marta Ochocka, Joanna Neuberg Izolacja bakteriofagów ze środowiska