Projekt ogólny Analiza mikrobiologiczna produktów żywnościowych i powietrza.
Projekt ogólny Hydrolazy grzybowe o istotnym znaczeniu środowiskowym.
Marta Haydziony Aleksandra Kaliciak Degradacja zw. węglowodorowych
Aleksandra Kaliciak Identyfikacja sinicy wyizolowanej z ziemi roślin tropikalnych
Karolina Windysz Magdalena Konofal Degradacja plastiku przez mikroorganizmy
Andżelika Mydłowska Klaudia Neugebauer Yanina Pavlus Bakterie mlekowe z doświadczenia doniczkowego
Wiktoria Truszczyńska Produkcja podłóż odpadowych dla bakteriofagów
Weronika Patan Małgorzata Maciejewska Julia Myszczyszyn Antybiotykooporność bakterii
Mikołaj Wosik Charakterystyka wzrostu drożdży izolowanych z domowych zakwasów chlebowych w hodowlach bioreaktorowych
Szymon Komar, Jakub Mróz Pozyskanie i izolacja szczepu Serratia marcescens. Biosynteza prodigiozyny
Wioletta Barszcz, Jacek Łyczko, Paweł Michalak Wpływ suplementów diety, przyspieszających przyrost masy mięśniowej oraz produkcję energii, na mikroorganizmy.
Monika Falkowska, Marta Ochocka Charakterystyka bakteriofagów wyizolowanych ze środowiska człowieka.
Filip Dąbrowski, Kacper Grochla, Tadeusz Witkowski Izolacja organizmów proteolitycznych ze zmywaków kuchennych.
Monika Falkowska, Marta Ochocka Zastosowanie bakteriofagów w weterynarii.
Marta Domżał, Katrzyna Chmura Hydrolazy Trichoderma o potencjalnym znaczeniu przemysłowym.
Dawid Szkudlarek, Aleksandra Jura Biosynteza surfaktantów
Robert Rosłan Badanie wzrostu bakterii mlekowych kultur jogurtowych w warunkach domowych
Monika Falkowska, Marta Ochocka, Joanna Neuberg Izolacja bakteriofagów ze środowiska