SKŁADNIKI 3 PORCJE:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej chili
  • świeża rzepa liściowa
  • 1 pomidor, pokrojony w kostkę
  • 4 rzodkiewki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Awokado obrać, pokroić w kosteczkę, pestkę wyrzucić. Włożyć do salaterki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Pomidora sparzyć, obrać, miąższ pokroić w kosteczkę, dodać do awokado.
  3. Rzodkiewki pokroić i dodać do salaterki. Doprawić solą, dodać drobno starty lub przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną rzepę, oliwę i wymieszać. Opcjonalnie można dodać kumin i sos tabasco.
  4. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie chrupkie pieczywko.

Smacznego!

Powrót na górę