
Szybki przepis na smaczną letnią przystawkę 😉
Składniki:
- 2 cukinie
- 250 g serka twarogowego do smarowania
- 30 g orzeszków pinii
- 3 ogórki kiszone
- połowa papryki czerwonej
- 20 ml oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- ponadto: 10-15 wykałaczek
Przygotowanie:
- Cukinie umyć, odciąć górną część i pokroić wzdłuż na plastry o grubości około 0,5 cm.
- Plastry skropić oliwą z oliwek oraz doprawić solą i pieprzem.
- Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć (bez dodatku tłuszczu) plastry cukinii z obu stron. Usmażone plastry cukinii pozostawić do wystygnięcia.
- Serek twarogowy przyprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekane w drobną kostkę ogórki kiszone, paprykę i uprażone na patelni orzeszki pinii. Wymieszać.
- Wystudzone plastry cukinii posmarować przygotowanym uprzednio nadzieniem i zwinąć w roladki. W razie potrzeby spiąć każdą z nich wykałaczką.
Smacznego!