Roladki z cukinii

Szybki przepis na smaczną letnią przystawkę 😉

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 250 g serka twarogowego do smarowania
  • 30 g orzeszków pinii
  • 3 ogórki kiszone
  • połowa papryki czerwonej
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • ponadto: 10-15 wykałaczek

Przygotowanie:

  1. Cukinie umyć, odciąć górną część i pokroić wzdłuż na plastry o grubości około 0,5 cm.
  2. Plastry skropić oliwą z oliwek oraz doprawić solą i pieprzem.
  3. Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć (bez dodatku tłuszczu) plastry cukinii z obu stron. Usmażone plastry cukinii pozostawić do wystygnięcia.
  4. Serek twarogowy przyprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekane w drobną kostkę ogórki kiszone, paprykę i uprażone na patelni orzeszki pinii. Wymieszać.
  5. Wystudzone plastry cukinii posmarować przygotowanym uprzednio nadzieniem i zwinąć w roladki. W razie potrzeby spiąć każdą z nich wykałaczką.

Smacznego!

Powrót na górę