Jajecznica z boczniakami

Czas: 15 min Ilość: 1 porcja

Składniki:

  • masło- 1 łyżka
  • cebula czerwona- 1/4 sztuki (opcjonalnie)
  • boczniaki- 10 dag
  • jajko- 2 sztuki
  • pietruszka/lubczyk- 1/3 pęczka
  • pieprz biały, sól

Przygotowanie:

Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić na kawałki.

Cebulę obrać i posiekać, zarumienić na rozgrzanym maśle.

Dodać grzyby i je zrumienić.

Jajka wlać do miseczki, dodać przyprawy i roztrzepać widelcem.

Połączyć z podsmażonymi boczniakami i smażyć na wolnym ogniu do ścięcia się jajek.

W międzyczasie posiekać świeże zioła.

Na koniec połączyć z jajecznicą i podawać od razu po przygotowaniu.

Powrót na górę