
- przez Julia Morgała
Czas: 15 min Ilość: 1 porcja
Składniki:
- masło- 1 łyżka
- cebula czerwona- 1/4 sztuki (opcjonalnie)
- boczniaki- 10 dag
- jajko- 2 sztuki
- pietruszka/lubczyk- 1/3 pęczka
- pieprz biały, sól
Przygotowanie:
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić na kawałki.
Cebulę obrać i posiekać, zarumienić na rozgrzanym maśle.
Dodać grzyby i je zrumienić.
Jajka wlać do miseczki, dodać przyprawy i roztrzepać widelcem.
Połączyć z podsmażonymi boczniakami i smażyć na wolnym ogniu do ścięcia się jajek.
W międzyczasie posiekać świeże zioła.
Na koniec połączyć z jajecznicą i podawać od razu po przygotowaniu.