Pasta śniadaniowa ze szpinakiem

W „Sadzie u dziadka” znajdziecie nie tylko świeżutkie warzywa i owoce, ale również regionalne sery i domowo wędzone rybki! Co czwartek świeża dostawa wędzonych pstrągów, makreli, nawet krewetek i wiele, wiele więcej!

Ilość: 4 porcje; Czas: 10 minut

Składniki:

  • 250 g sera feta lub twarogu (najlepiej tłusty)
  • 1/2 wędzonego pstrąga
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • ok. 100 g szpinaku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Pstrąga obierz z ości i umieść w misce lub pojemniku blendera.
  2. Dodaj twaróg/ser feta, jogurt, szpinak oraz sól, pieprz.
  3. Zblenduj wszystko razem na gładką pastę.
  4. Podaj z pieczywem oraz ulubionymi dodatkami.

Smacznego!!

Powrót na górę