
- przez Julia Morgała
Po ostatnim kremie pomidorowym zostało mi pół puszki mleczka kokosowego, a że musiałam dojeść porzeczki przed przeprowadzką, stworzyłam lekki posiłek na męczące nas teraz upały.
Porcja: 8 placuszków (2 os) Czas: 15 min
Składniki:
- 4 łyżki mąki pełnoziarnistej
- 3 łyżki mleczka kokosowego
- 3 łyżki wody
- 1 jajko
- 1 łyżka erytrolu
- Garść porzeczek
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżeczka oleju
- Płatki róży do ozdoby
Przygotowanie:
- Mąkę, mleko, wodę i jajko zblenrdować z cukrem.
- Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać łyżką masę i smażyć z dwóch stron do zatrudnienia.
- Gotowe placki podawać z masłem orzechowym, porzeczką i płatkami róży.
Smacznego!