Placki kokosowe z porzeczką

Po ostatnim kremie pomidorowym zostało mi pół puszki mleczka kokosowego, a że musiałam dojeść porzeczki przed przeprowadzką, stworzyłam lekki posiłek na męczące nas teraz upały.

Porcja: 8 placuszków (2 os) Czas: 15 min

Składniki:

  • 4 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • 3 łyżki wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka erytrolu
  • Garść porzeczek
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżeczka oleju
  • Płatki róży do ozdoby

Przygotowanie:

  1. Mąkę, mleko, wodę i jajko zblenrdować z cukrem.
  2. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać łyżką masę i smażyć z dwóch stron do zatrudnienia.
  3. Gotowe placki podawać z masłem orzechowym, porzeczką i płatkami róży.

Smacznego!

Powrót na górę